Jak tedy správně hubnout ?

12.04.2011 11:35

Za zdravé hubnutí je považováno hubnutí pozvolné, tedy takové , kdy během jednoho měsíce váhu snížíte maximálně o 2 - 3 kg ( optimálně 0,5 kg za týden ) . Už víte , že při rychlém hubnutí dochází k velkému zatížení organismu - především ke ztrátě tekutin a k rychlému úbytku svalové hmoty . Takové hubnutí není vůbec zdravé . A určitě už chápete , že v žádném případě není dobré držet dietu v klasickém slova smyslu . Tělo se při takovém hubnutí jako první zbavuje vody a svalové hmoty a přebytečný tuk si i nadále uchovává . Výsledkem takového hubnutí pak není snížení tělesné váhy , ale mnohdy naopak její zvýšení . Klíčem k trvalému snížení váhy není pouze omezení přísunu kalorií , ale hlavně vyváženost stravy . Chybou je hladovění a snaha snížit denní příjem energie pod 5000 Kj / 1200 kcal .

Pro zdravé hubnutí je vhodné upřednostnit potraviny s vyšším obsahem bílkovin ( bílé jogurty , ryby , drůbeží maso , sójové výrobky ) , protože bílkoviny zasytí a udržují metabolismus při vyšším výkonu . Nedochází k úbytku svalové hmoty . Dále je vhodné vybírat potraviny s nižším obsahem tuku , snížit příjem některých sacharidů ( ( pečivo , přílohy ) a navýšit konzumaci zeleniny  až na 500 g denně .

Příjem potravy bychom si měli rozdělit do pěti chodů : snídaně , dopolední svačina , oběd , odpolední svačina a večeře .

Dostaňte se rychle do formy  i díky tomu , že do Vašeho programu přidáte pohyb .

Správné stravování je klíčem ke zhubnutí nadbytečných kilogramů

 

Váš osobní program  ZDE :  www.hubnete.cz/extra1/osobni

 

—————

Zpět